Søndagstur i nydelig vær til Leirholstinden (884-toppen) ved Storsteinnestindan.

5,4km en vei, 737 høydemeter.

Fint føre fra veien og oppover et stykke. Så mer og mer isete. Ganske så plagsomt med brede planker og skarpt føre opp og etter hvert ned toppflanken.

Start ved Kattfjordvatnet på Kattfjordeidet.

Søndag! Etter å ha vært en tur i kjerka  var det bare finne fram skiene. Været var nydelig og snyen lokket. Kjapt heimom før vi kjørte til Kattfjordeidet og Kaldfjordvatnet og kikket oss rundt. 884-toppen så finfin ut. Turen gikk over Kaldfjordvatnet og opp lia på fin litt slush-aktig snø. Så opp et område med skare med bittelitt nysnø på, før vi kom opp i høyden og ei flate på oversiden av den steinhammaren som vises på bildet (under). Der ble vi møtt av steinhard vindpåvirket og isete snø opp det meste av siste flanken. Vi lirket oss nå til toppen og tok bilder før vi etter en pause  klorte oss ned igjen. Dette føret er litt heftig med ski som er over 100mm brede under bindingen. Kanskje vi trenger et par til?

884-toppen. Opp på venstresiden av steinhammaren og inn til høyre. Fint føre helt til toppflanken. Derfra og opp ble det litt plagsomt.

 

Kattfjordeidet er en fin plass i godvær!

 

Øverst i toppflanken flatet det ut. Derfra til toppen var det slett og fint. Puh 🙂

 

Fornøyd Terje på toppen. Utsikt til Tromsøya. Gjelds det når man fortsatt kan se heim?

 

Ingeborg med Storsteinnestinden i bakgrunnen.

 

Ski på og klar til nedkjøring.

 

Det ble litt plagsomt ned toppflanken!

 

Men så litt lenger ned var det bare å gi full gass!

 

På vei ned fikk vi se noen som øvde på redning fra helikopter. Flinke folk!

 

Ingeborg snart nede. Dette ble en spennende søndagstur!

 

Her er kartet over turen. Lett tilgjengelig rett fra veien. Bratt nok for oss. Håper vi finner igjen den toppen i puddersnø en gang!