Finfin fjelltur i skiftende vær.

1114m stigning, 6,3km en vei

Traktorvei, fin oppgått sti og så stein på stein siste biten.

Start ved Bruhaugen, et stykke vest for Moegga ved Setermoen.

Etter vår Sightseeing til Svartisen i går kjørte vi nordover i retning av Skjomen for å ha et godt utgangspunkt i Ofoten-området. Flere mulige fjell sto på lista: Halls fortopp, Skjomtinden (Den sovende dronning), Beisfjord- og Rombakstøtta osv.

Sitat Ingeborg: «Når værvarslinga meldte tordenbyger på Stetind, og Dronninga og begge Tøttene hadde dratt dyna over ørene, var det bare å pakke sammen og kjøre nordover.

Storala i Bardu var derimot mye mer imøtekommende – inntil det begynte å regne rett før vi nådde toppen. Den planlagte tre-retters Drytec-middagen mens vi satt på benken på toppen utgikk og blei erstattet av ei nugattiskiva i neven mens vi sto i Nato-hat-stilling i regnponcho.

Stien, som vi observerte på tur opp at hadde potensiale til å bli et gjørmehav i vått vær, rakk å bli akkurat det før vi gikk ned.

Alle var enige om at det var en fin tur, men nå skal det bli veldig godt å komme heim til Landstedet!»

 

Ingeborg på vei. Vi har vandret gjennom skau, fin lyngmark og er etter hvert over på fjell og stein. Været er bra, men skyene truer nå litt.

 

Det kan bli vått hvis skyene begynner å lekke også her.

 

Oppe. Vi rakk akkurat å se litt av Stermoen før regnet kom i veien.

 

Bare å finne fram ponchoen!

 

Ingeborg på vei ned igjen. Regnet er variabelt, men skoene hinter stadig mer om stayerlåten Shoop shoop song. Problemet med Goretex-sko er at vannet renner veldig dårlig ut av dem

 

Greit med poncho. Men våt det blir man! Bildet er tatt et par minutter etter at Ingeborg mistet fotfestet og rutsjet på ræv ned ei gjørmegrøft som på vei opp hadde vært «sti». Det er sikkert derfor han ser så alvorlig ut.

 

De beste bildene er ofte de med litt vær i.

Vel nede var vi forresten veldig glad for å ha litt høy bil med bakluke som slår ut og blir et «tak» når man åpner den. Av med alt av klær og på med tørt fra innerst til ytterst.

Og med turen til Storala var vår bilferie sommeren 2016 ferdig. Alle var enig i at det hadde vært en hyggelig tur. Jeg også. Nå til landstedet i Dyrøy! Kanskje man kan finne på noe der?