Kveldstur på Rødtinden

Dette innlegget blir å handle om kamera og nordlys mer enn tur.

På Rødtinden har vi vært før (link)

 

 

Hvorfor kommer det nesten aldri nordlysbilder fra Terje&Ingeborg?

Å ta gode nordlysbilder tar tid – man må jakte på det og tilbringe nok tid på jakt til at man treffer. I tillegg bør man ha utstyr som er egnet. Når vi skaffet oss vårt kjære Panasonic LX100 kompaktkamera var det andre ting som ble vektlagt: Vi skal kunne gå på tur uten at kameraet er i veien. Det skal være lett tilgjengelig, og ha nok overskudd og kunne justeres slik at man kan ta greie bilder. Det skal takle å ta bilder selv om lyset ikke er optimalt.

Vi går på tur og opplever. Så zapper Terje rundt seg med et kamera som gir mye kontroll i forhold til størrelse/vekt. Det har stor blenderåpning når man trenger det, og en sensor som er litt større enn mange kompaktkameraer. Det gjør at vi klarer å fange mer enn vi hadde trodd vi kunne få til. Men når man begynner å nærme seg nordlysfotografering begynner det å bli temmelig marginalt.

Men her kommer et par bilder likevel. De er tatt på tur til Rødtinden på Kvaløya, en gang vi var på tur og nordlyset plutselig tok helt av over oss. Håndholdt, og da helt i ytterpunktet av hva vårt kjære LX100 klarer å fange med meg som fotograf.  Enjoy.

f/1.7, 1/4 sec, ISO2000

 

f/1.7, 1/4sec, ISO1600

 

Kvaløysletta og Tromsøya. f/1.7, 1/13sec, ISO1600

Ja, jeg får lyst på et større og tøffere kamera. Men det må være så lite at det blir med på tur 🙂