Tur fra Finnvikdalen til Kvaløysletta via Kjølen.

11,4km, 606m stigning, 808m nedstigning.

Fint vær, vindpåvirket snø, litt vind.

Start ved Finnvikvatnet i Finnvikdalen.

Lørdag igjen. Vi er i et rimelig bra driv med de markaturene for tiden. I dag har vi lyst til å gå en rute vi gjentatte ganger har snakket om: La oss gå opp til Kjølen (Stor-Kjølen)  fra Finnvikdalen. Og så, i stedet for å returnere slik vi bruker, kan vi kjøre og gå ned i retning av Svarthammaren, Litjekjølen, og Finnlandsfjellet før vi ender opp på Kvaløysletta.

Isak har kjørt opp til bilsertifikat. Nå kan han kjøre oss opp til Finnvikdalen og hente oss på Kvaløysletta. Dagen ligger klar for en fin tur. (Klikk på kartet for å se det i større format).

 

På vei opp mot Kjølen. Fine forhold men tiltakende vind. Imellom flekkan er snøen temmelig vindpåvirket noe som kan gjøre nedkjøringen plagsom. Jeg er derfor veldig fornøyd med at vi valgte lette randoski og ikke fjellski i dag. Utsikt i retning av Grøtsundet, Ullstinden og Tønsvika..

 

Oppe. Terje må ta det klassiske «nyskiene i veien for utsiktien»-bildet. Skiene er ikke helt nye, men de ble kjøpt til slike turer og det virker de helt supert til. Vengsøya bak et par Skitrab.

Høvelig mye trekk her oppe. Så nå blir det godt med en tur inn i varmehytta for å spise matpakken og drikke medbragt termoskaffe. Du så glad vi er for den varmehytta. Nytt og pent, vindstille, tørt og med varmekabler gulvet.

Ferdig med pause. Ingeborg hyrer på seg. Rimelig mye sny her.

 

En tur innom toppvarden for dokumentasjon. Fint på Kjølen, men kjølig som alltid. Kanskje navnet har en logisk forklaring?

 

Endelig skal vi få sjekket nedturen «den andre veien» – mot Finnlandsfjellet og Kvaløysletta. Utsikt til Litjekjølen og Svarthammaren, med inngangen til Balsfjorden i bakgrunnen.

 

Det begynner med en fin bakke å kjøre ned til Litjekjølen. Kjempeglad  for valg av solide ski med fast hæl. Fjellski ville allerede her blitt litt plagsomt med våre skiferdigheter.

 

Men så er vi plutselig nede på ei lang flate. Forbi Litjekjølen og i retning Svarthammaren og mot Finnlandsfjellet. Bare å legge på skifeller og labbe ivei.

 

Ingeborg er veldig fornøyd. Nå begynner det snart å skrå litt nedover igjen! Vinden er forsvunnet og vi kan bare nyte resten av turen.

 

Endelig nedover med god styresny. Ingeborg setter svinger som passer til fotografens. Litt mer trening så får vi dem paralelle!

Vel nede ventet Isak på oss. Dagen ble helt perfekt i marka!