Markatur fra Kastnes til Evertmoen via Storviktinden (760 moh).

16,5km  og 1100 høydemetre.

Finfin turdag med passe varmt vandrevær.

Varierende skogsterreng og lett fjell. Varierende grad av stier å følge.

Start fra Ungdomshuset på Kastnes sør i Dyrøy.

Markatur i Dyrøy! Endelig fikk vi gått en rute som vi har sett på lenge. Fra Kastnes til Evertmoen via Holmevatnan, Storviktinden og Sætervatnet. Fin dag i marka! På grunn av veldig markant gulmerking på starten av ruta endte vi opp med å gå en omvei rett opp Bukkelia på Kastnes. «Jaja, her går det vel også an å gå.» Nydelig dag og langt nok Takk til Dyrøy turlag for inspirasjon til markatur!

 

Turen gikk fra Kastnes i sør.  Opp Bukkelia (østover) helt i starten.  Artig sti som ble bratt så det holdt. Den egentlige stien gikk nok rundt på vestsida av den åsen. (Ikke gå opp Bukkelia hvis det er vått eller du ikke liker bratt terreng forresten.) Fra Bukkelia og Kastnesåsen gikk vi ned høyden og på vestsiden av Trollvatnet, og så opp dalen til nederste Holmevatnet. Derfra opp på Storviktinden via en elvedal på østsiden og så sørover til toppen. Så nord til Sætervatnet og stien derfra via Reinlia og ned til Finnskaret, før vi passerte Pumpehuset sør for Litjetrollvatnet. Derfra fulgte vi skogsvegen ned  til skytebanen på Evertmoen. (Klikk på kartet for å se større versjon)

.

Terje er på vei opp Bukkelia. Brattere enn vi hadde trodd, men aldri problematisk.

 

Slenger inn et bilde av Bukkelia tatt dagen etter. Vi skrådde opp i det grønne feltet midt i bildet. Fin li å gå opp det.

 

Fin utsikt fra Åsen (Kastnesåsen). Andørja og Hinnøya.

 

Skrå ned over Trollvasshøgda til venstre i bildet, så videre opp dalen mot Holmevatnan og Storviktinden.

 

Yyyderst litt fluer.

 

 

Nå er vi kommet til det nederste av Holmevatnan. Vi planlegger å gå opp til Storviktinden via den elvedalen der man kan se at det ligger litt snø.

 

Kalvedans (Rosenrot).

 

Opp elvedalen mot Storviktinden.

 

Oppe på Blåfjellet. Knipser et bilde av Brøstad før vi svinger sørover for å komme på Storviktinden.

 

Dyrøya og Andørja sett fra Storviktinden.

 

Fornøyd gubbe på tur!

 

Godt med en god pause med Kaffe, Real Turmat og en melkesjokolade som har ligget i Ingeborg sin sekk de tre siste turene. Halve turen gjennomført og nå er det stort sett nedover 🙂 Utsikt mot Finnlandsnes og Børringen.

 

Flott fjellterreng. Når man glir på holka 7 juli, blir det en litt sein vår.

 

Siste bilde i serien. Sætervatnet med Børringan i bakgrunnen. Vi måtte bortom pumpehuset til høyre ved vatnet for å hente et klipp i den postkassen som er der. Takk, Dyrøy, for en flott dag!