Ettermiddagstur, 7,5 km, 500 høydemeter, ca 2:15 timer

Runde via anleggsveg, gjennom terreng og på tydelig sti.

Start og parkering ved Slettaelva skole.

Nok en strålende høstdag i Tromsø og vi valgte å teste ut en runde i nærområdet vi ikke hadde prøvd før. Parkerte ved Slettaelva skole og fulgte anleggsvegen innover. Den starter med et par skikkelig seige bakker der man formelig spøler i lausgrusen. Vel oppe på høyde med Slaktarhaugen flater det ut innover Svarthammardalen. Anleggsvegen går opp til Mellomvatnet og Svarthammarvatnet som begge er en del av vannforsyninga til Kvaløysletta. Ved Mellomvatnet svinger stien av opp mot Kjølen. Vi hadde ikke tid til å gå heilt dit i dag, så vi fulgte veien litt videre og og brukte kart og linjal for å stikke ut kursen mot Finnlandsfjellet. Ingen sti som vi kunne finne, men lett terreng å gå i. Litt tungt å gå rett mot den lave høstsola var det eineste.

Svarthammardalen

Svarthammardalen. Vi møtte både fotgjengere og syklister på tur i finværet.

Mellomvatnet

Mellomvatnet med Kjølen i bakgrunnen. Stien mot Kjølen går fra vassenden og rundt mot høyre. Ingen sti i vår retning.

Høstfjell - rett mot sola

Høstfjell – rett mot sola

Tromsdalstinden

Utsikt mot Hamperokken og Tromsdalstinden

Vi har aldri vært her oppe før uten ski på beina. Vi svingte bortom «toppvarden» (som ikke er spesielt høyere enn resten av området) bare for å ha vært der og skyndte oss videre for å komme oss litt ut av blæsten. Finnlandsfjellet er rimelig flatt på toppen, så det kan være lurt med kart og kompass for å komme seg ned i rett ende. Terje hadde sett noen varder i horisonten som han mente kunne markere starten på stien ned. Når vi kom nærmere oppdaget vi at vardene flyttet seg – og hadde gevir. En liten reinflokk koste seg i ei dump og poserte villig for fotografen.

Poserende rein

Turistvennlige og poserende rein stiller seg med pensida til og geviret i relieff mot Bentsjordtinden.

Blåst, men t-skjorteføre

Det blåser på toppene, men fortsatt t-skjorteføre 1. oktober

Vi greide til slutt å rive oss laus og tok en kaffepause litt ned i lia. Her fant vi også stien ned mot Slaktarhaugen og videre ned mot anleggsvegen. Det er tydelig at stisyklistene koser seg i området fra Slaktarhaugen og ned. Her var det bygd opp både doserte svinger og spretne hopp. Velbekomme.

Kart

Runde på ca 7,5 km og 500 høydemeter