F.jelltur Pico Arieiro – Pico Ruvio (1860 moh).

11 km og ca 600 høydemeter.

Vel tilrettelagt sti i bratt vulkanterreng.

Start fra Pico Arieiro..

Da er vi tilbake fra Madeira og vel ankommet Tromsø i 6 plussgrader og regn. Vi kan med stor glede se tilbake på en uke med vandring fra morgen til kveld sammen med en gruppe veldig hyggelige dansker.

Toppturen denne uka gikk Fra Pico Arieiro, 1816moh til Pico Ruivo, 1860m (Madeiras høyeste fjell). Vel tilrettelagt og sikker fjellsti med noen tuneller i bratt terreng så det holder. Artig å gå i og se terreng dannet av vulkaner.

Takk for en glitrende uke på Madeira!

Fra Pico Arieiro til Casa do Abrigo og Pico Ruvio. Og så ned til Teixeira der bussen ventet. Ifølge GPS-en ble det 11km, 600-ish stigning.

På vei fra Pico Arieiro. Dette blir spennende. Vind så det holder i varmen.

 

Spennende terreng. Hvis man zoomer inn kan man se stien med folk på runde fjellet litt til venstre for midten av bildet.

 

Trolsk stemning bortover og nedover dalene.

 

Det kan vel være så bratt det vil når man har gjerde på begge sider av stien? Her løyet vinden og det ble t-skjorteføre resten av turen.

 

Fjellfie! Fornøyd par på tur!

 

Når man ser etter er det helt greit at det er litt rekkverk her. I bakgrunnen kan man se Pico Arieiro der vi startet.

 

Hyggelig turgruppe. Med vår lokale guide Miguel foran, og Topaz sin guide Jim bak. Her er det sikkert så det holder. Men det bør det være – det kan bli kraftig vind og regn på rimelig kort varsel.

 

Litt nedover.

 

Pass hodet 🙂 Stien er hugget inn i fjellet.

 

Mektig terreng og noe som kunne passet inn i Lord of the Rings. Jeg spurte vår guide om det gikk an å gå den veien. «Ja, men det er ikke enkelt eller ufarlig».

 

Her kan man tydelig se årer av lava.

 

Plantene finner måter å gro på uansett. Her rett ut av den vertikale fjellveggen.

 

På vei ut av en av tunellene.

 

Mennesker blir små i dette landskapet.

 

Fjellsti ja.

 

100 høydemeter til dels i ståltrapper. Bratt nok til å få opp pulsen 🙂 . Uten trappene ville det vært krevende og ikke ufarlig å komme seg opp her.

 

Terje og Ingeborg oppe på Pico Ruivo, 1862m og Madeiras høyeste fjell. Øverst, bakerst til venstre kan vi skimte kuppelen på Pico Arieiro der vi startet. Du så fornøyd vi er med å ha vært her!

 

Vår nye kompis Georg ser fornøyd ut han også. Vi kom forresten ut av en tunell midt i fjellsiden bak og til høyre for Georg.

 

Her ser vi tilbake på en passasje opp mot Casa do Abrigo og Pico Ruivo der skogbrann har tatt kverken på vegetasjonen. Trolsk terreng med vegetasjon som blir å komme seg i løpet av noen år.

 

Her gikk vi. Med unntak av den sløyfa der GPS-en ble forvirret av tuneller og fjellsider. Og med dette kartet sier vi igjen takk for en fantastisk tur til Madeira!